Koninklijke Muziekvereniging Excelsior

Excelsior, Hengelo’s oudste muziekvereniging, werd opgericht in 1885 en mag sinds 1948 het predicaat ‘Koninklijk’ voeren. De muziekvereniging bestaat uit verschillende onderdelen:

Harmonieorkest:
Excelsior werkt nauw samen met de HOV De Eendracht. Onder leiding van dirigent Remco van Viersen spelen en repeteren de harmonieorkesten van de twee verenigingen als één groot harmonieorkest met volledige harmoniebezetting. De repetities zijn beurtelings in het clubgebouw van de Eendracht of in het Excelsiorhuis.
Repetitie: dinsdag van 19.30 uur tot 21.30 uur.

De samenwerking betreft ook de leerlingorkesten.
Slagwerk Essentials:
Wij bieden een 3 jarige slagwerkopleiding aan volgens de Essentials methode die gestart kan worden zonder vooropleiding en waar alle aspecten van slagwerk en samenspel aan bod komen. Deze lessen zijn op de woensdagavond vanaf ongeveer 18.15 uur.
Essentials groep blazers:
Voor de beginnende muzikant is de Essentials groep. Na 3 maanden muziekles op de muziekschool kun je al instromen bij de Essentials groep 1, gezellig met anderen samen muziek maken en leren samenspelen in groepsverband.  
Na 1 jaar stroom je door naar groep 2. En als je je A-diploma hebt gehaald op de muziekschool kun je doorstromen naar ons leerlingorkest One2Play. 
Leerlingorkest One2Play:
Samen gezellig musiceren in een orkest,  van pop tot harmoniestukken staan op de lessenaar.  Na het behalen van je A-diploma op de muziekschool kun je meespelen bij One2Play. We repeteren op vrijdagavond van 19.15 tot 20.15 uur in het Excelsiorhuis aan de Geerdinksweg 40 in Hengelo. We treden een paar keer per jaar op of werken mee aan een concert, gezamenlijk met andere onderdelen van de vereniging.
Na het behalen van je B-diploma kun je doorstromen naar een ander onderdeel o.a. het Harmonie orkest.

Voor de Essentials groepen hanteren wij de Essentials-methode. Alle Essentials groepen en One2Play staan onder leiding van een professionele dirigent.
Voor informatie kun je mailen met het secretariaat of kom  langs tijdens de repetitie.

JBWJB (Je Bent Wie Je Band):
Een jonge coverband met blaasinstrumenten, gitaren en zang. Ze voeren bekende pop- en rocknummers uit, volgens eigen arrangementen.
Repetitie: vrijdag 20.15 uur tot 21.45 uur.

Clatch
Slagwerkgroep Clatch is een groep enthousiaste slagwerkers/percussionisten en steeds weer op zoek naar vernieuwende en bijzondere muziek.
Repetitie: woensdag 19.45 tot 21.45 uur.

Koninklijke Muziekvereniging Excelsior
Secretariaat: Annette van der Zande, tel. 074-2428385
Website: www.excelsiorhengelo.nl
Email: excelsiorhengelo@gmail.com of a.v.d.zande@hetnet.nl
Repetities: Excelsiorhuis, Geerdinksweg 40, 7555 DN Hengelo