Hengelose Orkest Vereniging De Eendracht

De Hengelose Orkest Vereniging De Eendracht is opgericht in 1900, met in eerste instantie alleen een harmonieorkest. In de loop der jaren zijn daar diverse onderdelen bij gekomen, zodat de vereniging nu bestaat uit:

  • Harmonieorkest Eendracht-Excelsior o.l.v. Remco van Viersen (repetitie dinsdagavond)
  • Leerlingen Essentials en One2Play o.l.v. René van der Struik (repetitie Excelsiorhuis)
  • Concord Pipe Band o.l.v. Bart-Jan Elders (repetitie woensdagavond)
  • Noorkerländerkapel o.l.v. Hendrik-Jan Mutsaers (repetitie donderdagavond)
  • Street Harmony Band o.l.v. van Paul Rademaker (repetitie maandagavond).

De Eendracht is een veelzijdige vereniging, die juist daardoor in staat is geheel verschillende muziekgenres te brengen. De onderdelen van de Eendracht treden regelmatig op in binnen- en buitenland.
De Eendracht werkt nauw samen met de Koninklijke Muziekvereniging Excelsior. Onder leiding van dirigent Remco van Viersen spelen en repeteren de harmonieorkesten van de twee verenigingen als één groot harmonieorkest met volledige harmoniebezetting. De repetities zijn beurtelings in het clubgebouw van de Eendracht of in het Excelsiorhuis.

De samenwerking betreft ook de leerlingorkesten.
Slagwerk Essentials:
Wij bieden een 3 jarige slagwerkopleiding aan volgens de Essentials methode die gestart kan worden zonder vooropleiding en waar alle aspecten van slagwerk en samenspel aan bod komen. Deze lessen zijn op de woensdagavond vanaf ongeveer 18.15 uur.
Essentials groep blazers:
Voor de beginnende muzikant is de Essentials groep. Na 3 maanden muziekles op de muziekschool kun je al instromen bij de Essentials groep 1, gezellig met anderen samen muziek maken en leren samenspelen in groepsverband.  
Na 1 jaar stroom je door naar groep 2. En als je je A-diploma hebt gehaald op de muziekschool kun je doorstromen naar ons leerlingorkest One2Play. 
Leerlingorkest One2Play:
Samen gezellig musiceren in een orkest,  van pop tot harmoniestukken staan op de lessenaar.  Na het behalen van je A-diploma op de muziekschool kun je meespelen bij One2Play. We repeteren op vrijdagavond van 19.15 tot 20.15 uur in het Excelsiorhuis aan de Geerdinksweg 40 in Hengelo. We treden een paar keer per jaar op of werken mee aan een concert, gezamenlijk met andere onderdelen van de vereniging.
Na het behalen van je B-diploma kun je doorstromen naar een ander onderdeel o.a. het Harmonie orkest.

Voor de Essentials groepen hanteren wij de Essentials-methode. Alle Essentials groepen en One2Play staan onder leiding van een professionele dirigent.
Voor informatie kun je mailen met het secretariaat of kom  langs tijdens de repetitie.

Hengelose Orkest Vereniging De Eendracht
Secretariaat: Annette van der Zande, tel. 074-2428385.
Postadres: Albert van der Meerstraat 17 7555 LE Hengelo
Website: www.eendracht-hengelo.nl
Email: secretariaat@eendracht-hengelo.nl of a.v.d.zande@hetnet.nl
Repetities: Clubgebouw De Speeldoos, Steenbokstraat 217, Hengelo (geen postadres).