Semi Militair Tamboerkorps Liberation

Begin 2015 zijn wij begonnen met de oprichting van een tamboerkorps. Niet een “gewoon” tamboerkorps maar een team van mannen die normen en waarden en een militaire discipline hoog achten en dit respecteren. Waarom militaire discipline? Omdat wij een semi militair tamboerkorps willen zijn, met als uniform een Battle Dress (replica) van de Airborne Division (Engeland) uit de Tweede Wereldoorlog. 

Doelstelling:

Met dit Semi Militaire Tamboerkorps willen wij bijeenkomsten muzikaal ondersteunen die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog bv. herdenkingen -stille tochten- kranslegging bij monumenten etc.

Deze z.g. stille tochten worden door ons begeleid met zwarte omfloerste trommen. Ook bij 5 mei vieringen is ons tamboerkorps inzetbaar voor vrolijke marsmuziek door een stad-, dorp of woonwijk.

Naam Tamboerkorps:

Wij hebben voor de naam Semi Militair Tamboerkorps LIBERATION gekozen. Deze naam ‘Liberation’ is gekozen naar aanleiding van de route die de Engelse militairen hebben afgelegd om o.a. de provincies Overijssel en Gelderland te bevrijden van de bezetter.

Uniformen:

Zoals reeds eerder genoemd, wilden we graag een replica uniform van het Engels leger zoals dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog uit heeft gezien. De Battle Dress is in Nederland niet meer te krijgen. We hebben een leverancier in Engeland gevonden die ons heeft voorzien van een replica van het originele uniform van 1937.

Semi Militair Tamboerkorps Liberation

Secretariaat: Jan Knol

Tel: 074-2777588

Mob: 06-23070067

Website: www.smt-liberation.nl

E-mail: jan.knol1@home.nl